Mayon Kleurkrijt studeerde aan de kunstacademies van Düsseldorf en Arnhem, later behaalde zij diploma’s onder andere in creatieve therapie, kleurentherapie, speltherapie, counseling en coaching. Als dochter van een Kunstschilder en Graphicus namen voornamelijk tekenen en schilderen vanaf zeer jonge leeftijd een belangrijke plaats in haar dagelijks bestaan in. 

Dat is altijd zo gebleven, de natuur, planten, dieren, werk, alles dient als inspiratiebron voor haar beeldend werk. In het begin schilderde Mayon voornamelijk op grote doeken met olie- en acrylverf. Toen haar eerste kind nog een baby was ging zij vooral werken met zand en kleurpotloden omdat zij niet wilde dat het kind in aanraking kwam met o.a. terpentine. Door de jaren heen bleef die fascinatie voor andere technieken groeien, zo volgde zij cursussen in kalligrafie, illustratief tekenen, creatief schrijven en mandala tekenen.

Haar evaringen als kunsttherapeut en creatief kindercoach bundelde zij in een opleiding voor kunstzinnige therapie voor een instituut voor afstandsonderwijs waar zij als auteur en docent aan verbonden is. Als Reiki Master en Taichi & Qigong docent kwam zij in aanraking met de oosterse manier van eenvoud en soberheid  in de beeldende kunst.

Daar ligt precies de essentie waar Mayon in haar werk naar streeft: kleuren en vormen die sfeer en emotie laten zien, vloeiende bewegingen  in harmonie met de elementen, poëzie zonder woorden!